top of page
  • Foto van schrijverZahra De Meyer

Hoe bereid ik mij voor op een fotoshoot?

Wil je jezelf optimaal voorbereiden voor de fotoshoot? In dit blogbericht lees je hoe dit best kan doen.

De vacht van het paard

Presenteer je paard in topconditie. Als het mogelijk is: was het paard van te voren en laat hem goed opdrogen. Is het niet mogelijk om te wassen? Poets hem dan zorgvuldig en zorg dat (mest)vlekken echt niet meer te zien zijn. Wordt het paard geschoren? Boek de reportage dan niet direct na het scheren maar wacht liever tot er geen zichtbare strepen meer in de vacht staan. Vlecht het paard in (of gebruik de manier van toiletteren die van toepassing is op het ras van het paard).


 

materiaal

Zorg dat het tuig schoon is. Vervang de teugels door een hengstenketting. De kleur van de ketting liefst dezelfde kleur als de gespen van het hoofdstel en het bit.


 

Oefenen met het paard

Oefen een paar keer voor de fotoshoot. Stel het paard op en laat hem er aan wennen om aan de hand braaf stil te staan. Wil je actie foto’s in de weide? Oefen dan ook het opjagen een paar keer. Zo weet je of je extra hulp nodig hebt of niet. Wees consequent met het paard. Stil staan betekent ook echt stil staan. Laat hem geen rondjes om je heen lopen, maar corrigeer fouten van het paard.


 

Voorbereiden op de foto dag

Zoek alvast een mooie locatie voor de reportage. Een rij struiken of bomen is een ideale achtergrond voor portretten. Verzamel allerlei dingetjes waar je paard enthousiast op reageert om aandacht mee te trekken (plastic zakjes, bakje brokjes, paraplu, etc.) Regel 1 of 2 mensen die kunnen helpen tijdens de shoot. Even een schuimende mond afvegen, aandacht trekken, vasthouden van het reflectiescherm, opjagen, etc.

Reserveer (indien nodig) de weide en de bak alvast, zodat we op de dag zelf niet hoeven te wachten tot deze vrij is.


Je mag natuurlijk enthousiast zijn voor je fotoshoot, maar probeer zenuwen niet over te brengen op het paard. Blijf rustig, kalm en geduldig. Plan geen verplichtingen direct na de fotoshoot. Paarden kunnen soms onvoorspelbaar zijn, waardoor een reportage iets uit kan lopen. Haast en dierenfotografie gaan niet goed samen.


 

Extra info

Bij slecht weer verplaatsen we de fotoshoot naar een andere datum.

De locatie van je reportage is het liefst buiten. Binnen zijn er vaak ernstige beperkingen aan de licht hoeveelheid en kwaliteit. Bovendien is de achtergrond daar meestal minder geschikt.


Bron: http://www.hypofocus.com/tips.html

Blackfoto Frauke en Jivaldi De Donderye
Frauke & Jivaldi De Donderye


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page